Μάγδα Πετμεζά

Κέντρο Ξένων Γλωσσών
Το κλειδί της επιτυχίας στις ξένες γλώσσες...

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
E-mail Print

Xαιρετισμός

 


Βρίσκομαι στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης εδώ και 30 χρόνια και είμαι ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών στην Ξάνθη την πόλη με τα χίλια χρώματα όπου χαίρεσαι να ζεις και να δουλεύεις.

Οι σπουδές μου στο τμήμα της Αγγλικής γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  ήταν η βάση για τη μετέπειτα πορεία μου. Οι γνώσεις που απέκτησα σε συνδυασμό με την αγάπη για τα παιδιά, τις αμέτρητες ώρες διδασκαλίας και μάθησης στην τάξη, το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και την ενασχόληση με κάθε παιδί προσωπικά με ώθησαν να ερευνήσω και να μάθω περισσότερα.

Έτσι η συμμετοχή μου σε εκατοντάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια, ενημερωτικές συναντήσεις, προγράμματα συνεργασίας και αξιολόγησης και η συνεχής μελέτη και προσπάθεια  όλα αυτά τα χρόνια, κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον μου για την βελτίωση της ποιότητας του διδακτικού έργου που προσφέρουμε καθώς και του τρόπου οργάνωσης ώστε όλοι γονείς, μαθητές και συνεργάτες να είναι ικανοποιημένοι.

 


Προσωπικά, εγώ η Μάγδα Σφάτου-Πετμεζά, ως εκπαιδευτικός, διευθύντρια σχολείου, αλλά κυρίως ως μητέρα, είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος, που το κάθε πρόβλημα το μετέτρεψα σε ευκαιρία. Η έλλειψη θεσμικού πλαισίου για τα κέντρα ξένων γλωσσών μου έδωσε προσωπικά την ελευθερία να επενδύσω σε ένα σχολείο που διάφοροι φορείς εντάσσουν στα μοντέλα του σχολείου του μέλλοντος. Μου επέτρεψε να δουλέψω σκληρά στη διαμόρφωση μιας εκπαιδευτικής μεθοδολογίας της οποίας τα αποτελέσματα αξιολογούνται στα πρόσωπα χιλιάδων μαθητών μας που αποφοίτησαν τα τελευταία 27 χρόνια. Μου επέτρεψε να αντιμετωπίσω τον κάθε μαθητή μου ως μια αξιόλογη και πολλά υποσχόμενη προσωπικότητα με απίστευτες δυνατότητες και δεξιότητες, και όχι ως μια μονάδα μιας τάξης που θα δώσει εξετάσεις.

Πάνω απ’ όλα, μου έδωσε τη χαρά να υπηρετήσω χιλιάδες οικογένειες της Ξάνθης, τα όνειρά τους, τις φιλοδοξίες για τα παιδιά τους, όχι μόνο διδάσκοντας την ξένη γλώσσα, αλλά ως εκπαιδευτικός, συμπληρώνοντας το παιδαγωγικό βίωμα που χρειάζεται το κάθε παιδί για να αναπτυχθεί με ψυχική και διανοητική υγεία.

Η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι χιλιάδες αυτές οικογενειών της Ξάνθης είναι η ενέργεια που χρειαζόμαστε εγώ και το σχολείο μου για όλα τα μικρά και μεγάλα θαύματα πάνω στα οποία το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μάγδα Πετμεζά εργάζεται σκληρά για τα χρόνια που έρχονται. Αρωγός μου σε αυτήν την προσπάθεια από φέτος είναι η κόρη μου Σφάτου Στέλλα, η οποία όντας κι αυτή απόφοιτος από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ μοιράζεται το ίδιο όραμα μαζί μου. Μαζί λοιπόν συνδυάζοντας την παράδοση και την εξέλιξη δεσμευόμαστε να είμαστε πάντα συνεπείς στο έργο μας και να βρισκόμαστε πάντα στο πλάι των μαθητών μας.  

Μάγδα Σφάτου Πετμεζά

Ιδιοκτήτρια - Διευθύντρια Σπουδών

 

Συνεργασια με


  
Copyright © 2019 - Created by hyphen - engineering education