Μάγδα Πετμεζά

Κέντρο Ξένων Γλωσσών
Το κλειδί της επιτυχίας στις ξένες γλώσσες...

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Φεστιβάλ Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης 2011

E-mail Print

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Πετμεζά σας προσκαλεί και φέτος στο Φεστιβάλ Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια και προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για τρέχοντα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στις 18:00  στο Ξενοδοχείο Ελισσώ και σε αυτήν θα συμμετέχουν οι εξής ομιλητές:

•    Αντώνης Μαυρομάτης με θέμα: «Κίνδυνοι στο διαδίκτυο. Πώς προστατεύω τα παιδιά μου; (Cyber bullying και άλλα)».

Η ομιλία θα δώσει απαντήσεις σχετικά με τους πραγματικούς κινδύνους που υπάρχουν στον Κυβερνοχώρο και στα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook και τη σχέση τους με την Ψηφιακή Τάξη. Τέλος θα προταθούν εφαρμόσιμοι τρόποι για να μπορούν οι γονείς να προστατέψουν τα παιδιά τους, χωρίς όμως να τους στερήσουν από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, έρευνας αλλά και ψυχαγωγίας.

•    Ιωάννης Στεργής, με θέμα: «Και μετά την εκπαίδευση, τί;»

Η ομιλία θα επανασυνδέσει την εκπαίδευση με τις μελλοντικές επαγγελματικές και κοινωνικές προοπτικές των μαθητών-υποψηφίων στην αγορά εργασίας, σε ένα διευρυμένο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Θα αναδείξει τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε ο σημερινός μαθητής, με εργαλεία τις γνώσεις του, να επιδείξει στο σύντομο μέλλον την απαραίτητη εξωστρέφεια και προσωπική ανταγωνιστικότητα με σωστό προσανατολισμό και επιτυχία.


Ο κ. Αντώνης Μαυρομάτης είναι Φυσικός και Δρ. Ιατρικής Πληροφορικής. Ασχολείται ενεργά με τον προγραμματισμό Η/Υ και τη διδασκαλία της Πληροφορικής. Διατέλεσε υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων εκπαίδευσης και λογισμικού καθώς και τεχνικός σύμβουλος σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Εργάζεται ως υπεύθυνος Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση καθώς και ως Εκτελεστικός Διευθυντής στην εταιρεία συμβούλων εκδόσεων και επικοινωνίας hyphen A.E. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο κ. Ιωάννης Στεργής είναι Νομικός και ειδικευμένος στη Μεθοδολογία Συστημικών Εφαρμογών στην Εκπαίδευση. Από το 1989 έχει διατελέσει εκπαιδευτικός σύμβουλος για δύο από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς εκδοτικούς οίκους διεθνώς και πολιτικός παρατηρητής στην ΕΕ, με αποστολές σε πάνω από 60 χώρες. Έχει συγγράψει λογοτεχνικά βιβλία, καθώς και εγχειρίδια εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, ενώ αρθρογραφεί ανελλιπώς. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 1000 ώρες σεμιναρίων και εισηγήσεων. Είναι ο ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της hyphen Α.Ε., μιας ελληνικής εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παροχή υπηρεσιών σε 30 σημεία παγκοσμίως κάθε χρόνο, η οποία απασχολεί ειδικούς από 17 χώρες. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Συνεργασια με


  
Copyright © 2018 - Created by hyphen - engineering education